Proaspăt, local și de sezon

Bucătărie din Delta Dunării. NO fusion. Preparate culinare din pește din Delta Dunării și Marea Neagră, gătite domol de bucătărese lipovence.

Ivan Pescar este o mică pasăre de un albastru aproape electric, un fel de colibri de Deltă, mare amatoare de pește, cunoscută internațional sub numele de Kingfisher. I-am împrumutat numele pentru că Ivan Pescar nu este doar un restaurant exclusiv de pește, ci este o declarație de dragoste pentru Delta Dunării. 

Este un proiect născut din prietenie și pasiunea comună pentru gusturile și miresmele deltaice, gastronomie locală și patrimoniul imaterial al Deltei.

 

Ivan Pescar oferă o experiență sinceră, bazată pe calitatea și prospețimea peștelui. Bucatele noastre sunt gătite respectând rețetele locului și perioadele de prohibiție, din pește proaspăt, local și de sezon, din capturi responsabile, pentru că ne protejăm viitoarele surse de pește. 

Cu experiența lor de trăitori la Dunăre cu ștate vechi, inițiatorii proiectului s-au situat clar contra curentului care vinde povestea că secretul borșului pescăresc ar fi "apa din Dunăre”. Secretul stă în prospețimea peștelui ("aproape viu" cum spunea Radu Anton Roman) și în mixul măiastru de specii de pește. Bucătăria pescarului este simplă și la îndemână. Cuptorul, tabla, ceaunul și prăjitul în ulei sunt instrumente simple și divine, cu condiția să nu le complici. 

Asta am încercat și noi să facem la București și la Tulcea.

 
30728855_225824408152662_721867156154325