Proaspăt, local și de sezon
Bucătărie din Delta Dunării. NO fusion. Preparate culinare din pește din Delta Dunării și Marea Neagră, gătite domol de bucătărese lipovence.
​
Ivan Pescar este o mică pasăre de un albastru aproape electric, un fel de colibri de Deltă, mare amatoare de peÈ™te, cunoscută internaÈ›ional sub numele de Kingfisher. I-am împrumutat numele pentru că Ivan Pescar nu este doar un restaurant exclusiv de peÈ™te, ci este o declaraÈ›ie de dragoste pentru Delta Dunării.
​
Este un proiect născut din prietenie și pasiunea comună pentru gusturile și miresmele deltaice, gastronomie locală și patrimoniul imaterial al Deltei.
Ivan Pescar oferă o experiență sinceră, bazată pe calitatea È™i prospeÈ›imea peÈ™telui. Bucatele noastre sunt gătite respectând reÈ›etele locului È™i perioadele de prohibiÈ›ie, din peÈ™te proaspăt, local È™i de sezon, din capturi responsabile, pentru că ne protejăm viitoarele surse de peÈ™te.
​
Cu experienÈ›a lor de trăitori la Dunăre cu È™tate vechi, iniÈ›iatorii proiectului s-au situat clar contra curentului care vinde povestea că secretul borÈ™ului pescăresc ar fi "apa din Dunăre”. Secretul stă în prospeÈ›imea peÈ™telui ("aproape viu" cum spunea Radu Anton Roman) È™i în mixul măiastru de specii de peÈ™te. Bucătăria pescarului este simplă È™i la îndemână. Cuptorul, tabla, ceaunul È™i prăjitul în ulei sunt instrumente simple È™i divine, cu condiÈ›ia să nu le complici.
​
Asta am încercat È™i noi să facem la BucureÈ™ti È™i la Tulcea.
​
​