top of page

Proaspăt, local și de sezon

Bucătărie din Delta Dunării. NO fusion. Preparate culinare din pește din Delta Dunării și Marea Neagră, gătite domol de bucătărese lipovence.

​

Ivan Pescar este o mică pasăre de un albastru aproape electric, un fel de colibri de Deltă, mare amatoare de peÈ™te, cunoscută internaÈ›ional sub numele de Kingfisher. I-am împrumutat numele pentru că Ivan Pescar nu este doar un restaurant exclusiv de peÈ™te, ci este o declaraÈ›ie de dragoste pentru Delta Dunării. 

​

Este un proiect născut din prietenie È™i pasiunea comună pentru gusturile È™i miresmele deltaice, gastronomie locală È™i patrimoniul imaterial al Deltei.

 

Ivan Pescar oferă o experiență sinceră, bazată pe calitatea È™i prospeÈ›imea peÈ™telui. Bucatele noastre sunt gătite respectând reÈ›etele locului È™i perioadele de prohibiÈ›ie, din peÈ™te proaspăt, local È™i de sezon, din capturi responsabile, pentru că ne protejăm viitoarele surse de peÈ™te. 

​

Cu experienÈ›a lor de trăitori la Dunăre cu È™tate vechi, iniÈ›iatorii proiectului s-au situat clar contra curentului care vinde povestea că secretul borÈ™ului pescăresc ar fi "apa din Dunăre”. Secretul stă în prospeÈ›imea peÈ™telui ("aproape viu" cum spunea Radu Anton Roman) È™i în mixul măiastru de specii de peÈ™te. Bucătăria pescarului este simplă È™i la îndemână. Cuptorul, tabla, ceaunul È™i prăjitul în ulei sunt instrumente simple È™i divine, cu condiÈ›ia să nu le complici. 

​

Asta am încercat È™i noi să facem la BucureÈ™ti È™i la Tulcea.

​

​

Ivan_Pescar_&_Scrumbia_Bar_(foto_credits
41654882_327561801312255_302083377841622
Photos
30728855_225824408152662_721867156154325
11864979_10204466535174467_6858057554486
Ivan_Pescar_&_Scrumbia_Bar_(foto_credits
ivan pescar-57.jpg
Ivan_Pescar_&_Scrumbia_Bar_(foto_credits
Ivan_Pescar_&_Scrumbia_Bar_(foto_credits
The Ark (photo credits - Emi Gheorghe) (
Grădina_din_fereastră_-_Evergreen_Projec
bottom of page